PRAKTIJK VOOR LICHAAMsgerichtE THERAPIE

Biodynamische therapie : meer balans, energie en gezondheid in het leven !

klik hier

Hoe gaat de (biodynamische) behandeling in zijn werk?

Oorsprong van de klachten

Ieder mens maakt veel mee in zijn leven. Veel mooie en leuke dingen, maar ook vervelende dingen of ingrijpende gebeurtenissen.
Dit leidt, vaak onbewust, tot stress, trauma, burn-out en pijn door houding- en gedragswijziging.

Je verhaal hoort bij de biodynamische therapie

Een belangrijk en wezenlijk onderdeel van de biodynamische therapie is het vertellen van je verhaal. We beginnen pas met het lichaam georiënteerde deel, als daar toestemming en ruimte voor is.

De behandeling

In mijn werk neemt het lichaamsgevoel een belangrijke plaats in. De verbinding met ons lichaam is de eerste schakel naar het ervaren van meer “weten” wat goed voor je is.

Ik onderzoek de ondergesneeuwde vitaliteit om zo de stroming van de energie en de ademhaling te stimuleren. Tevens is het losmaken en afvoeren van spanningen en het terugwinnen van je eigen levensenergie, onderdeel hiervan.
Het onderzoeken van deze plekken met grote voorzichtigheid en respect voor de klant gebeurt binnen een veilige en rustige omgeving.

Er is een hoge mate respect voor het tempo van de klant, die zorgvuldig aangehouden wordt.
Enkele thema’s in de behandeling kunnen zijn: veiligheid, lichaamsbewustzijn, ik- krachtontwikkeling, steun, bevestiging, ruimte.

De subtiele aanrakingen c.q massages kunnen plaatsvinden op 7 niveaus: bot, bindweefsel, spier, huid, aura, fasia, vocht. Ondersteuning in de behandelingen kan de stethoscoop zijn om de darmgeluiden te onderzoeken. De darmen hebben namelijk twee belangrijke functies. Buiten de functie van het verwerken van het voedsel, verwerken de darmen ook de spanningsresten in ons lichaam. Het darmstelsel wordt ook wel het “Second Brain” genoemd. Tevens kan ik de behandelingen ondersteunen met ademhalingsoefeningen en meditatie.

Ook kunnen de massages met kleding aan plaatsvinden, indien dit beter voelt. Pijn tijdens de massages is uit den boze.

Resultaten biodynamische therapie

a. Emotionele verwerking

Dit is, anders gezegd, het ruimte geven aan het vitale, ongeschonden deel van de mens.
Of nog anders: in het contact kunnen ervaringen en gevoelens, die vroeger niet of nauwelijks gevoeld, gehoord en erkend zijn, nu voelbaar en bewust worden. Dat is de essentiële stap naar verwerking.

Het resultaat is minder stress, verminderen depressie- en burn-out klachten.

b. Lichamelijke verwerking

De spierspanning wordt minder, meer kleur van de huid, minder gezichtsspanning, betere stoelgang (stofwisseling), minder darmklachten, verbeterde lichaamshouding, diepere ademhaling.

Biodynamische therapie voor meer balans, energie en gezondheid in het leven !

Lid beroepscode