PRAKTIJK VOOR LICHAAMsgerichtE THERAPIE

Biodynamische therapie : meer balans, energie en gezondheid in het leven !

klik hier

Biodynamisch therapeut Nico Konijn

Ik ben Nico Konijn, woon in Obdam en heb mijn opleidingen Bio-release (6 maanden) en Biodynamische Massage Therapie (2 jaar) gevolgd aan het Nederlandse Instituut voor Biodynamische Psychologie Therapie (NIB) in het hartje van Amsterdam.

Tevens heb ik in 4 jaar mijn Shamballa-master opleiding behaald bij Margriet Tegenbosch uit Eindhoven en heb MIndfullness cursus afgerond in 2014.

Op 30 november 2019 heb ik diploma behaald van PSBK.( Psycho-Sociale Medische Basiskennis) bij CIVAS instituut. 

In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger van een multicultureel centrum in Obdam en organiseer tevens vele muzikale en culturele activiteiten.

Naast dit werk ben ik jarenlang gespecialiseerd in financiele opdrachten en ben gekwalificeerd mediator.

Tevens heb ik de opleiding Masterclass Personeelsmanagementopleiding afgerond bij de Gelderland Consulting Groep.

Geschiedenis biodynamische therapie

De geschiedenis van deze opleiding komt uit Denemarken van de hand van Wilhelm Reich.

Biodynamische psychologie en therapie zijn in de jaren zestig door de Noorse psychologe en fysiotherapeute Gerda Boyesen ontwikkeld. Ze bouwde voort op het werk van Wilhelm Reich. Hij woonde een tijd in Noorwegen voordat hij naar de Verenigde Staten ging.

Reich benadrukte de fundamentele wisselwerking tussen lichaam en geest. Volgens hem vormt de bio-energie de brug hiertussen.

Wat is bio-energie?

Bio-energie is de energie die vrij door het lichaam stroomt. Als deze energie stagneert, komt dat tot uiting in bijvoorbeeld pantsering van de spieren. Deze vormt o.a. de karakterstructuur. Stagnatie kan ook psychosomatische ziektes veroorzaken.

Mona Lisa Boyesen, de dochter van Gerda Boyesen heeft deze therapie verder ontwikkeld en uitgebreid. Deze therapie wordt reeds 45 jaar wetenschappelijk ondersteund.

Afspraak

Je kan mij bellen voor een vrijblijvend oriënterend telefoongesprek of mij direct een email sturen naar n.konijn144@gmail.com om een afspraak te maken.

Download hier het intakeformulier dat we gaan bespreken bij het intakegesprek.

Tarief biodynamische therapie

Vooraf aan de 1e gesprek vult u het Intakeformulier in ter voorbereiding. Na het 1e  intake-/kennismakingsgesprek zal ik met u de Behandelingsovereenkomst uitleggen en kunt u deze ondertekenen na akkoord. Daarna zal ik een  behandelingsplan opmaken. Tussentijds zal er evaluatie(s) plaatsvinden.

De behandelingen kunnen binnen 2-3 weken gestart worden, elke sessie duurt 5 kwartier en kost € 57,00, inclusief BTW. 

Het aantal sessies is afgestemd op je hulpvraag.

 

Bereikbaarheid praktijk in Obdam

Goed bereikbare, prettige ingerichte praktijkruimte te Obdam, met veel gratis parkeergelegenheid binnen straal van 100 meter.
Mijn praktijk is tevens zeer goed bereikbaar met de trein (2 minuten lopen vanaf station Obdam) en de trein stopt elk half uur in Obdam.

Beroepscode SBLP/Klacht- en Tuchtrecht

Mijn praktijk is verbonden aan de beroepscodes van de SBLP. Zie www.sblp.nl.

Mocht u onverhoopt toch ontevreden zijn over de behandeling, dan hoor ik het graag van u. Dan hebben we een gesprek om dit op te lossen. Komen we er samen niet uit, dan kunt u een beroep doen op een klachtenfunctionaris, die u kan bijstaan met u klacht.

 

Biodynamische therapie voor meer balans, energie en gezondheid in het leven !

Lid beroepscode